Facelift zonder operatie?

1. Overdrijf niet

Overmatig exfolieren verstoort de huidbarriere en kan leiden tot rode, vlekkerige of een ontstoken huid. Je kan dode huidcellen op een zachte manier verwijderen door gebruik te maken van zachte oliebolletjes uit jojoba. Naargelang je huidtype adviseren wij 1-2/week.

2. Droogte lijntjes

Op onze handen na, is de huid rond de ogen de meest gevoelige huid. Bij temperaturen onder de 8°C werken de talgkliertjes van onze huid maar op halve kracht, waardoor de huid minder goed beschermd is tegen koude en wind en verdampt het vocht sneller. Vergeet dus geen aangepast oogcrème te gebruiken.

3. Laagjes

Hydratatie is enorm belangrijk. Voor een optimaal resultaat werk je best in 2 stappen. Breng eerst je serum aan, deze is veel geconcentreerder dan je dag-nachtcrème. Een klein erwtje of enkele druppels is meer dan voldoende De 2de stap is je gelaat te hydrateren, hiervoor kiezen we een vochtvasthoudende crème. Deze versterkt de huidbarrière en geeft je huid een mooie gloed.

4. Zonnecrème

Jawel, UV straling is het ganse jaar door aanwezig! Ook in de winter, vooral wanneer de zon weerkaatst op sneeuw kan deze heel fel zijn. Pigmentafwijkingen, huidkanker, vroegtijdige huidveroudering, …zijn slechts enkele gevolgen van UV straling.
Kijk vooral naar breed-spectrum zonnecrèmes, deze bevatten zowel UV-A als UV-B bescherming.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *