Facelift zonder operatie?

We weten dat het een van de slechtste dingen zijn voor onze huid, maar toch zijn we allemaal al eens verbrand geweest door de zon. 
Met onze 5 tips om niet te verbranden zal je huid je eeuwig dankbaar zijn!

5 tips om niet meer te branden in de zon.

1. Wees niet gierig!

Smeer rijkelijk met je zonneproduct: voor je gelaat moet je een halve theelepel voorzien. Vergeet je oren niet, haarlijn, knieholtes niet. 

2. Zet iets op je hoofd.

Ook je hoofdhuid kan verbranden: investeer in een mooie zonnehoed. Zo bescherm je meteen ook je haarlokken die door de zon kunnen uitdrogen en broos worden.

3. Bescherm je in de schaduw.

Slechts twintig procent van de zonnestralen bereikt ons rechtstreeks, de overige tachtig procent wordt weerkaatst.  Het is dus belangrijk dat je zonnebescherming gebruikt als je onder een parasol zit. Of als je achter glas zit of als er veel wolken zijn want hier geraakt UV-A straling door.

4. Geen zon op piekuren.

Probeer de zon te vermijden als ze op haar hoogste punt staat, tussen 12 uur en 15 uur. Hoe kleiner je schaduw is, hoe groter de schade die de zon kan toebrengen. Opgelet voor UV-A straling want deze bereikt de ganse dag door de aarde ongeacht het uur.

5. Wees goed voorbereid. 

Zonneproduct breng je het best aan een half uur voor je in de zon gaat. Zo krijgen de UV- ingredienten de kans om een mooi beschermend laagje te leggen en zich te activeren.  

Ontdek hier al onze andere tips.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *