Facelift zonder operatie?

De zon is stilaan weer van de partij en, om onze huid zo lang mogelijk jong te houden, is het belangrijk zich te beschermen voor de schadelijke UV stralen.
Met deze 5 tips kom je de lente nog stralender door!
5 Tips Lente 2019

1. Hou een lenteschoonmaak

Verzamel alle crèmes, lotions, cleansers en zonnebeschermers die je vorig jaar gebruikte en kijk naar de vervaldatum.
Vervaldatum verlopen? Dan kun je het product – zeker als er SPF in zit – beter weggooien. De SPF-waarde in het product neemt namelijk af iedere keer als je flesje, tube of potje wordt blootgesteld aan zonnestralen.

2. Verwijder dode huidcellen

Eigenlijk kun je het beste heel het jaar door je huid een tot twee keer per week scrubben. Dode huidcellen verstoppen je poriën waardoor de verzorgingsproducten niet volledig kunnen geabsorbeerd worden door je huid.
Kies voor een zachte milde scrub op basis van zachte ingrediënten zoals rietsuiker, tarwekiemolie, macadamia-olie en plantaardige waxen die je lichaam reinigen, scrubben en vervolgens balsemen.
Onze favoriet: Glowing Sugar Cane van Rainpharma  (€ 29,00).

3. Verander van moisturizer

In de koude wintermaanden smeer je graag extra vettige crèmes die je natuurlijke olieproductie stimuleren en je huid goed hydrateren. Maar de kans is groot dat in de warmere lenteperiode je behoeften gaan veranderen.
Het is belangrijk dat je ook je gezichtscrème daaraan aanpast: kies voor een lichte moisturizer die je huid laat ademen, je een natuurlijke glow geeft, en die tegelijkertijd ook hydrateert.

4. Skip de foundation

Hetzelfde geldt voor je foundation.
Het is belangrijk om je huid te laten ademen in warmer weer en een licht getinte moisturizer is een betere optie  dan je crème-foundation.
Onze persoonlijke topper: Sport Active Creme van QMS (€ 89,00).

5. Gebruik dagelijks een hoge SPF

Een bescherming met SPF aanbrengen, zou eigenlijk heel het jaar door routine moeten zijn. Maar omdat je huid in de lange lente- en zomerdagen extra wordt blootgesteld aan UV-stralen, is het essentieel om deze stap niet over te slaan in je dagelijkse verzorging.
Kies voor een dagcrème met SPF of een extra zonnebescherming.
Tip: vergeet je lippen niet.

Ontdek hier al onze andere tips.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *