Een gezichtsmasker van rauwe honing, heb je deze al geprobeert? In deze beautytip vertellen alles waarop je moet letten als je honing koopt en waarom rauwe honing zo goed is als gezichtsmasker.

 

Een gezichtsmasker van rauwe honing.

Honing, één van de veel gebruikte ingrediënten in gezichtsmaksers en andere cosmetische producten. In het bijzonder wordt hij geprezen voor zijn reinigende, hydraterende en verzachtende eigenschappen. Vroeger was honing ook al een populair product. Vandaar dat Cleopatra en de Franse Madame du Barry, de beroemde en beruchte minnares van Lodewijk XV, honingmasker gebruikten om hun huid te verjongen.

 

Rauwe honing: 5 beautygeheimen voor jouw huid.Rauwe Honing?

In commerciële winkels vinden we vooral gepasturiseerde honing. Deze honing wordt verwarmt onder hoge temperatuur hierdoor worden de gisten afgebroken. Waardoor de honing een mooiere kleur en textuur bekomt met een langere bewaartijd.  Daar staat tegenover dat de rauwe honing zijn goede eigenschappen verliest en de werkzame voedingsstoffen gaan verloren.

5 beautytips van rauwe honing. 

 

Honing heeft een ingewikkelde samenstelling, ze bestaat uit meer dan 300 verschillende ingrediënten. De samenstelling van de honing varieert naargelang op welke planten of bloemen de bijen actief waren.

1. Honing is een zeer dankbaar product voor de onzuivere of de acne huid dankzij zijn antibacteriële en antischimmel werking. Deze word bekomen door de samenstelling van waterstofperoxide en de enzymen die erin zitten en zijn licht zure samenstelling.   

Rauwe honing: 5 beautygeheimen voor je gezicht..2. Roodheid en ontsteking wordt onder controle gehouden door zijn ontstekingsremmende eigenschap. Dankzij de anti-oxidanten in combinatie met de licht zure samenstelling. Waardoor dit een geweldig ingrediënt is voor de gevoelige huid vooral eczeem, rosacea aandoeningen.

3. Met zijn waaier aan mineralen en vitaminen ( vooral vitamine B ) en anti-oxidanten zorgt ze voor een goede bescherming van de huidbarriere wat geschikt is voor de meest gevoelige huiden.

4. Een bommetje van anti-oxidanten zorgen voor een beteren afweer tegen vrije radicalen ( zon, stress, roken,.. ). Deze meest voorkomende anti-oxidanten in honing zijn  flavoïden. Flavoïden zijn van nature aanwezig in plantaardige voedingsmiddelen. Ze geven kleur, denk maar aan fruit en groenten. Vandaar dat hoe donkerder de honing hoe meer anti-oxidanten erin zitten. 

 5. Honing heeft de mogelijkheid om water aan te trekken en vast te houden ( = een humectant ) uit de dieper gelegen huidlagen, te hydrateren zonder een vettig gevoel nadien. Doordat het een natuurlijke bron is van een alpha hydroxyzuur, zorgt het voor een zachte verwijdering van de dode huidcelen. Waardoor de huid nog gemakkelijker vocht kan absorberen.

 

Een goedkoop gezichtsmasker voor elk huid.

Honing heeft een terechte plaats verovert in de cosmetische industrie dankzij zijn uitstekende eigenschappen. Voordat je een honingmasker aankoopt, raad ik aan om te zien naar de concentratie honing. Want hoe hoger de concentratie, hoe meer goede eigenschappen er in het gezichtsmasker zitten. Aan de andere kant moeten we wel rekening houden dat het product waarschijnlijk verschillende chemische processen heeft doorstaan, waardoor we een vermindering bekomen van de goede eigenschappen van honing.

Mijn persoonlijk advies: gebruik pure rauwe honing ( rechtstreeks van de imker ) als honingmasker zo kan je huid genieten van zijn uitmuntende eigenschapppen.

puistjes gezichtgezichtsmasker honing