Facelift zonder operatie?

Wat komt er in ons lichaam terecht?

Onze leefwereld zit tegenwoordig vol met giftige stoffen die ons lichaam binnendringen. Bijvoorbeeld de lucht die we inademen, tandvullingen, medicijnen, cosmetica, tabaksrook, pesticiden, alcohol, voorbewerkt voedsel, kraantjeswater,… 

Fabeltjes over zonbescherming

Detox via zweet?

Desondanks de beweringen van cosmeticamerken ontgift het lichaam nauwelijks of niet via zweten. Wanneer we zweten dient dit enkel om ons lichaam af te koelen. Er is nog een reden waarom we niet kunnen ontgiften via ons zweet. Aangezien afvalstoffen ( bv pesticides, metalen ) aangetrokken worden door vet kunnen ze niet oplossen in zweet. Want deze laatste bestaat uit water en mineralen. Vervolgens hebben wetenschappelijke studies aangetoond dat onze “ dagelijke inname “ van afvalstoffen slechts 0,02% via zweet wordt uitgescheiden. Echter gaat het hier over  giftige stoffen die wateroplosbaar zijn. Bovendien bestaat er ook geen enkel wetenschappelijke basis voor commerciële detoxkuren van buitenuit.

 

Wat met de detox cosmetica?

Doordat er geen of weinig ontgifting via het gelaat kan gebeuren hebben  alle cosmetica gericht op  ontgiften via het gelaat geen nut. Echter kunnen we wel ons gezicht beschermen tegen de schadelijke stoffen van buitenuit. Eén van de belangrijkste is een degelijke zonnefactor en alle crème die de huidbarriere beschermen.  

Hoe ontgift ons lichaam?

Onze grootste uitscheidingsorganen ( lever, nieren, darmen, longen, lymfe ) zorgen ervoor dat we gifstoffen uitscheiden. Bij een gezond persoon met een normale levensstijl zijn deze organen perfect in staat om dit tot een goed einde te brengen.

Bij bepaalde situaties zoals teveel stress, vervuiling, veel medicijnen, slechte voeding, …kunnen de uitscheidingsorganen het werk niet meer alleen aan. Dit kan resulteren in vermoeidheid, futloosheid, onzuivere huid. In dat geval kan het nuttig zijn om een detoxkuur van het lichaam te doen.  

 

Welke detox kuur moet ik nemen?

Vooreerst een gezonde levensstijl aannemen en dit ondersteunen met een combinatie van vitamines zoals een vitamine B en een mineralen complex. Heel belangrijk hierbij zijn veel anti-oxidanten om de lever een handje te helpen.

Met een detoxkuur heb je niet alleen fysieke voordelen. Ze draagt bij tot meer vitaliteit, energie en uithoudingsvermogen. Ook mentaal zal je het verschil voelen.

 

Conclusie.

Er bestaat geen enkele wetenschappelijke basis voor commerciële detoxkuren van buitenuit: ze reinigen veeleer je portemonnee dan je lichaam. Wie graag gezond het nieuwe jaar ingaat kan beter werk maken van een gezond eet- en leefpatroon.

 

Ontdek hier al onze andere tips.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *