Facelift zonder operatie?

Een leave on masker of beter voor een nachtcrème?

Een nachtcrème of een “leave on masker” (LON) voor mijn huid? Deze blog beschrijft een LON en wat het verschil is met een nachtcrème. Daarnaast gaan we na wanneer je ze het beste gebruikt.

 

Nachtcreme of beter een leave on masker?

Wat is een leave-on masker?

In Korea zijn LON (of ook leave on treatments) reeds jarenlang ingeburgerd in de beauty verzorgingen maar geleidelijk veroveren ze ook het westen. In tegenstelling tot een kleimasker moet je een LON niet afwassen. Ze zijn speciaal geformuleerd om de hele nacht in te werken zonder de huid te irriteren. Ze bestaan in verschillende samenstellingen naargelang het huidtype/conditie. Dit zorgt ervoor dat je ‘s morgens een intens gehydrateerde, zuivere of gevoede huid ziet in de spiegel.

Het verschil met een nachtcrème?

Laten we beginnen met het verschil uit te leggen tussen een dag – en nachtcrème. In feite is er geen significant verschil, enkel op de iets vettigere textuur na. Daarnaast hebben de  meeste huidtypes zowel overdag als ’s nachts enkel hydraterende en beschermende ingrediënten nodig. Maar als er uv-filters of pigmenten verwerkt zitten in je dagcrème, adviseren we om deze ’s avonds niet te gebruiken. Deze ingrediënten hebben geen meerwaarde voor onze huid in de nacht. Samengevat zou ik zeggen: smeer je dagcrème gewoon ’s avonds indien er geen UV filters erin verwerkt is.

 

Wat maakt een leave on masker dan zo speciaal?

De samenstelling van een LON is gelijkaardig met een serum. Alleen is de textuur rijker, door de toevoeging van hydraterende, zuiverende of anti- aging ingrediënten. Daarom kan je beter het masker inmasseren, om een mooier resultaat te verkrijgen. Aangezien het masker een hele nacht op je huid inwerkt, kunnen de hoog gedoseerde ingrediënten veel langer inwerken, waardoor je ’s morgens opstaat met een stralend gezicht.

 

Wanneer gebruik ik een leave on mask? 

Wil je er stralend uitzien tegen een bepaalde dag? Gebruik een leave on masker in kuurvorm. Daarnaast kan je het regelmatig, een paar avonden per week, het als opkikker gebruiken. Vergeet niet om je huid eerst grondig te reinigen vooraleer je het masker aanbrengt.

Ga jij deze avond aan de slag met een leave on masker of een nachtcrème?

 

Ontdek hier al onze andere tips.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *