Vettig en trekkerig aanvoelen op hetzelfde moment. Het klinkt onlogisch. Niet?

Je hebt een vettige huid, maar ook last van schilfers, jeuk of een trekkerig gevoel bij kouder weer? Dan is de kans groot dat jij een gedehydrateerde vette huid hebt. Eigenlijk klinkt het heel tegenstrijdig: vettig en droog op hetzelfde moment. Maar vooral hoe los je het op?

 

Wat is een gedehydrateerde huid?

Last van schilfers, jeuk, trekkerig gevoel of het gevoel van een stijf laagje op je huid als het kouder weer is? Ja, dit wijst op een gedehydrateerde huid hebt.

Het maakt niet uit of je nu een droge, normale, vette of een gemengde huid hebt. Want iedereen kan last kan hebben van een tijdelijk vochttekort.

Het goede nieuws is dat je met de juiste dagelijkse verzorging, het gemakkelijk zelf kan oplossen. Wij geven je enkele tips om je op weg te helpen.

 

Is dit hetzelfde als een droge huid?

Neen, dit is niet hetzelfde. Een droge huid is een huidtype. Een huidtype ben je mee geboren en is Iets dat we niet kunnen veranderen door verzorgingsproducten te gebruiken.

Een droge huid heeft vooral olie nodig. Een gedehydrateerde huid is een huidconditie ( tijdelijk ). Deze heeft geen olie maar vooral vocht nodig.

 

Wat zijn de oorzaken van dehydratatie?

  • Koud en droog weer, airco,kachel
  • Te veel reinigen of exfoliëren
  • Irriterende ingrediënten in je verzorgingsproducten zoals alcohol, parfum,…

 

Water, water, water?

Beetje water op mijn gezicht en gedaan? Jammer, maar dit zal het niet doen.

Je moet vooral zoeken naar producten met ingrediënten die vocht kunnen vasthouden ( = humectanten ). Enkele voorbeelden zijn hyaluronzuur, urea, glycerine, glycol, PCA, sorbitol, aminozuren, melkzuur en glycolzuur.

Hoe hoger in de ingrediëntenlijst ( INCI-lijst ) op jouw verzorgingsproduct, hoe sterker hun werking. Ze hebben het  grote voordeel dat ze een lichte textuur hebben en niet vet aanvoelen.

 

Welke producten gebruik ik best?

  • Toner/mist: mag je gerust meerdere keren per dag gebruiken
  • Serum: kan je ’s morgens en ’s avonds in je verzorging gebruiken
  • Hydraterende crème: deze gebruik je ’s morgens
  • Nachtmasker: een boost voor je huid om ‘s nachts in te werken

Tip: reinig enkel ‘s avonds.  Dagelijks 2x reinigen zorgt voor meer vochtverlies van de huid. Gebruik  ’s morgens enkel een toner en je hydraterende dagcrème.

 

Conclusie: Dus ja, een trekkerig en vettig gevoel op hetzelfde ogenblik? Het kan zeker,  maar gebruik de juiste verzorgingsproducten en je bent vlug verlost van dit gevoel.

Vraag meer info aan je schoonheidsspecialiste.

 

Auteur: Sofie Dewitte