Natuurlijke, groene cosmetica zit al een tijdje in de lift waarbij mensen bewust zoeken naar groene cosmetica. Ze verwachten dat natuurlijke cosmetica goed is voor de huid en zuiverder qua samenstelling. Maar dit blijkt niet altijd het geval te zijn.

Naar mijn mening moet je vooral kijken naar de ingrediënten. Welke natuurlijke ingrediënten worden er gebruikt, en hoe hoog staan ze vermeld in de ingrediëntenlijst? Maar het allerbelangrijkste: hebben deze groene ingrediënten een bewezen resultaat of wetenschappelijke onderbouwd resultaat op de huid.

 

Wat je zeker moet weten over natuurlijke cosmetica.

Het samenstellen van natuurlijke cosmetica is moeilijker dan synthetisch samengestelde cosmetica.  En dat sommige synthetische ingrediënten zijn soms zuiverder en kwalitatiever zijn na het verwerken dan natuurlijke ingrediënten.

Klassieke cosmetica bestaat grotendeels ( meestal rond 90% ) uit water. We weten dat water een natuurlijk ingrediënt is. Het straffe is dat dit product met de vermelding “ natuurlijk product “ verkocht mag worden. Aangezien het 1 natuurlijk ingrediënt bevat. Zelfs als er andere ingrediënten zoals minerale oliën, acrylaten, siliconen, parfum,… in verwerkt zijn die niet natuurlijk zijn.

Dus bij de het zien van de vermelding  “ natuurlijke product “ wil dit niet altijd zeggen dat het goed voor je huid is. 

Zoek je naar synthetisch samengestelde producten met hoogwaardige ingrediënten: klik hier.

Of verkies je liever zuivere plantaardige producten: klik hier.