Als we maar smeren….Sommigen denken hoe meer smeren, hoe beter voor een zuivere mooi huid. Niets is minder waar!

Ik geef grif toe dat ik vroeger veel verschillende producten smeerde, deze verkeerd toepaste en vaak teveel gebruikte. Waardoor ik puistjes, irritatie en roodheden kreeg. Ik zal je mijn blunders besparen en jou de 5 meest voorkomende verzorging blunders op een rij zetten.

 

 

1. Too much smeren is never good

Mensen met irritatie, een gevoelige huid, puistjes, roodheden,.. gebruiken meestal teveel verschillende producten door elkaar.

Tip: Begin met de basis (dubbele reiniging, mist, hydraterende crème). Lukt dit goed? Ga dan pas verder met een oogcrème, serum,…

 

2. Agressief reinigen

Je reinigt 2x daags en toch heb je een doffe huid, veel velletjes… Hier is de kans groot dat jouw reiniger te agressieve bestanddelen bevat voor jouw huid. Deze verwijderen de beschermlaag van de huid waardoor ze reageert. Kies voor een reiniger zonder sulfaten, alcohol,…

 

3. Als het maar natuurlijk is

Er bestaan goede natuurlijke ingrediënten maar helaas bestaan er ook veel waarop onze huid niet zo positief reageert. Niet voor niets adviseren dermatologen om natuurlijke producten te vermijden als er huidbezorgdheden zijn. (lees meer: artikel over natuurlijke cosmetica)

 

4. Te veel scrubben

Na een dieptereiniging heb je eindelijk een gladde huid, een echt babyvelletje. Bij een dieptereiniging wordt de beschermlaag van je huid een stukje weggenomen. Maar als je dit te vaak doet heeft de huid onvoldoende tijd om zich te herstellen met de gekende gevolgen zoals irritatie, puistjes, roodheden als resultaat.

 

5. Geduld is een mooie deugd

 

Geef een product de tijd om je reserves aan te vullen of om je huid te laten wennen aan de nieuwe samenstelling. Sommige producten bevatten hoge concentraties. Hierdoor kan je huid tijdelijk onrustig worden. Geef een verzorgingsproduct een tweetal maanden om tot een goed resultaat te komen. Om die reden raden wij steeds aan om met de basis te beginnen. Nadien kan je dan beslissen om het productgamma nog verder uit te breiden.

Klik hier voor een gratis huidanalyse. Zo ga jij voortaan aan de slag met de juiste routine en producten aangepast aan jouw huid.