vWat nu met mijn droge handen?

Heb je vandaag al je handen gewassen? Waarom hoef ik niet meer uit te leggen. Jammergenoeg reageert onze huid van de handen minder fijn op het veelvuldig wassen. Hierdoor bekomen we een trekkerig gevoel en droge handen. Maar wat kan ik eraan doen?

Welke wasgel moet ik kiezen?

handne wassen

Om droge handen te vermijden moet je kiezen voor een wasgel die je huid helpt hydrateren. Daarom is de soort humectant die gebruikt word in het product heel belangrijk.  Onze voorkeur gaat uit naar de natuurlijke humectanten. Enkele voorbeelden zijn pure plantaardige oliën, coco-glucoside, glyceryl-oleaat, zeewier, honing,….Deze natuurlijke humectanten halen vocht uit de dieper gelegen  huid én hydrateren.

 

Er bestaan ook synthetische humectanten zoals glycerine maar deze trekken enkel vocht uit de dieper gelegen huidlaag. Maar als er onvoldoende vocht in de andere huidlagen zit dan werken ze huidveroudering in de hand.

In het bijzonder vermijd je best producten die alcohol en parfum bevatten, want deze drogen de huid nog meer uit.

 

Concluderend: Was je handen met een milde wasgel de een hoge dosis natuurijke humectanten bevat. Daarna verzorg je ze met een hydraterende handcrème.

Onze selectie van goede producten:

droge handen wasgel

Liminent Wasgel van SeBio

Goede samenstelling. Jammer van het gebruik van glycerine die de huid niet helpt hydrateren. 

 

zachte wasgel

Skin Washes Thyme van Rainpharma 

Zuivere samenstelling. De thyme werkt desinfecterend en het product bevat enkel natuurlijke humectanten. Ook nog andere geuren zoals lavendel, lemongrass,…

 

trekkerige handen

Kowhai Flower Lemon Verbena Body Wash van Real World

Goede samenstelling met natuurlijke humectanten.Ze hebben verscheidene varianten met combinaties dus opletten voor huidreacties. Het kleinste formaat is 220 ml, dus geen kleine flesjes.